IJVV doet goede zaken

ZWOLLE - IJVV heeft zaterdag een knappe zege geboekt bij CSV ?28. In Stadshagen wonnen de IJsselmuidenaren overtuigend met 1-3. Door de zege heeft IJVV de koploper in het zicht gekregen.IJVV maakte in Zwolle een overtuigende indruk en drukte dit ook goed uit in de score. In de 12e minuut was het raak voor de gasten. Severin Simic schoot diagonaal raak via de binnenkant van de paal. IJVV ging door en scoorde in de 30e minuut de belangrijke 0-2. Roelof van den Berg bediende Gertjan van den Belt. De IJVV-spits werkte vervolgens goed af. CSV ?28 kreeg voor rust ook nog een derde tegentreffer te verwerken. Onnodig balverlies bij de thuisploeg vormde de inleiding voor nieuw IJsselmuidens succes. Jordy Edink kwam door, speelde de bal iets te ver voor zich uit. De goalie stuitte Edink vervolgens met een overtreding. Van den Belt benutte de strafschop. Na de thee kwam CSV ?28 scherper uit de kleedkamer. IJVV raakte echter niet in de war en speelde de wedstrijd rustig uit. De ploeg verzuimde wel om verder weg te lopen. Zo raakte Chiel Buikema de paal, mikten Simic en Van den Berg te hoog en verdween een lob van Edink ook over het doel. Vlak voor tijd bepaalde CSV ?28 de eindstand op 1-3 via een benutte strafschop.