Go-Ahead wint met veel moeite bij LTC

ASSEN ? Go-Ahead Kampen is het bekertoernooi begonnen met een 3-4 zege bij LTC. Met name voor rust had Go-Ahead ruimer afstand moeten nemen. Na rust kwam de ploeg nog in zwaar weer terecht. Go-Ahead was voor rust veel sterker dan LTC. De bezoekers hanteerden een hoog tempo en dat was teveel voor de ploeg die zich het afgelopen seizoen met moeite wist te handhaven in de eerste klasse noord. Na tien minuten was het al raak. De bal werd niet goed weggewerkt door de Asser defensie. Edwin Starke scoorde vervolgens met een lob. Tegen de verhouding in kwam LTC in de 20ste minuut op 1-1. Marcel Meyer profiteerde van een foutieve terugspeelbal. Vervolgens sloeg Go-Ahead weer toe. De vaak vrijstaande Arjan Wiegers gaf een mooie voorzet op Jurrian Zandbergen en hij schoot raak. Drie minuten later stond het alweer gelijk. Wederom was Meyer trefzeker. In het laatste deel van de eerste helft scoorde Go-Ahead nog twee keer. Eerst kopte Zandberen raak uit een goede voorzet van Madih Doufikar (39ste minuut). Vlak voor de pauze scoorde Murat Acikgöz de 2-4. Na rust liep het niet meer bij Go-Ahead. Het hoge tempo van de eerste helft eiste zijn tol en de gasten kwamen in de problemen. LTC kwam in de 53ste minuut op 3-4. In de 79ste minuut kreeg LTC een uitgelezen mogelijk om naast Go-Ahead te komen. Na een handsbal van Acikgöz ging de bal op de stip. Robert Riemens schoot de bal hard tegen de lat. Zo kwam Go-Ahead met de schrik vrij.