Winnend KHC maakt het zichzelf lastig

KAMPEN ? KHC kon zaterdag in het duel tegen Hierden niet beschikken over de geblesseerde Ronald Arends. Zonder de topschutter kwam de Kamper ploeg moeizaam tot scoren en hield het Hierden lang in leven. KHC won uiteindelijk nipt met 2-1. Hierden was in de beginfase de betere ploeg, maar gevaar voor het KHC-doel bleef uit. Het was de thuisploeg dat in deze periode tot scoren kwam. In de 14e minuut zorgde Jeffrey van der Vlist voor de 1-0. Met een subtiele voetbeweging werkte hij de bal over de keeper heen. Vlak na rust kwam Hierden langszij via een treffer waar een buitenspelluchtje aan zat. KHC kwam al snel met een reactie. In de 54e minuut scoorde uitblinker Lesley de Munnik uit een strafschop. Daarna verzuimde KHC om verder weg te lopen. De mooiste kansen werden om zeep geholpen door Van der Vlist en Tom Diender. Daardoor bleef Hierden in de wedstrijd. Dat werd KHC in de slotfase bijna nog fataal, maar keeper Kevin Dijkstra reageerde twee keer attent bij gevaarlijke aanvallen van Hierden.