Sterke tweede helft bezorgt KV DOS Kampen zege

KAMPEN ? De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben een knappe overwinning behaald op Tweemaal Zes. Een sterke tweede helft leverde DOS twee punten op. Bij rust stond DOS achter met 5-8. De Kamper ploeg won uiteindelijk met 12-9.De selectie droeg de winst op aan Piet Spielhagen. De geelzwarte clubman overleed afgelopen vrijdag op 62-jarige leeftijd. Hij speelde jarenlang in het eerste team en was ook als trainer van het eerste actief. Daarnaast vervulde hij tal van functies binnen DOS. De clubman in hart en nieren wilde altijd spelen, weer of geen weer en had dan ook uitdrukkelijke verzocht om de wedstrijden niet af te gelasten. De wedstrijd van DOS begon zaterdag wel met een indrukwekkende minuut stilte.Dat er emotie zat bij de thuisploeg bleek in de beginfase. Tweemaal Zes kwam vrij makkelijk op 0-3. Paula de Groot schoot voor DOS de nul van het scorebord, waarna DOS beter in de wedstrijd kwam. Toch bleef het gat vrijwel steeds drie doelpunten. De thuisploeg verviel in die eerste helft weer in haar oude fout door te snel te kiezen voor het schot, waardoor de verdedigende rebound van Tweemaal Zes veel ballen kon afvangen. In de rust legde trainer Remco Jacobs de nadruk op de matige organisatie. Die boodschap kwam over. Matthijs Bastiaan bracht kort na rust de stand op 6-8. Binnen vijf minuten kwam DOS al langzij. Door sterk te verdedigen legde DOS in het tweede bedrijf de basis voor de winst. Aanvoerder Reinier Meijering en Bastiaan zorgden voor een 10-8 voorsprong na twintig minuten spelen. Ten Hove bracht daarna de marge op drie. Jacobs: ?Ik heb vooral in de tweede helft genoten van ons verdedigen. De organisatie stond beter, maar dat wil niet zeggen dat we er al zijn. Daarvoor waren er nog teveel slappe momenten?, aldus de DOS-trainer.