DOS Kampen weer onderuit

KAMPEN ? DOS Kampen staat ook na drie competitieduels nog met lege handen. Tegen NSC kwam DOS nog wel op voorsprong, maar daarna bleek de ploeg uit Nijkerk een maatje te groot. Met NSC trof DOS voor de derde keer een degradant uit de hoofdklasse. De gasten waren in de eerste tien minuten sterker, maar tot veel gevaar leidde dit niet. Daarna kwam DOS beter in de wedstrijd. De Kamper ploeg verstoorde de opbouw van NSC en dat leidde tot veel balverlies bij de bezoekers. In de 23e minuut profiteerde DOS goed van een fout bij NSC. Yunus Aybek profiteerde van een foutieve terugspeelbal , troefde keeper Koen Verhoeff af en tikte de bal binnen. DOS kreeg daarna enkele mogelijkheden om de score op te voeren. Ook NSC bleef gevaarlijk, ook doordat de DOS-defensie niet altijd even betrouwbaar acteerde. DOS kon de voorsprong niet over de eerste helft heen tillen. In blessuretijd gaf Emiel Diender onnodig een hoekschop weg. Aanvoerder Marco Lam kopte vervolgens raak. Na rust was DOS niet opgewassen tegen NSC. Al in de 54e minuut kwamen de Nijkerkers op voorsprong. NSC kon de bal te eenvoudig vanaf links de zestien inbrengen. De bal werd verlengd en ging vervolgens via het been van Emiel Diender het DOS-doel in. Daarna kreeg NSC nog enkele goede kansen om de score uit te breiden, maar het bleef bij 1-2.