Jennifer Frijlink is blij met haar tweede gedichtenbundel ’Onzichtbare woorden krijgen inkt’
Jennifer Frijlink is blij met haar tweede gedichtenbundel ’Onzichtbare woorden krijgen inkt’ (foto: Marjolein Blok)

Jennifer Frijlink brengt tweede gedichtenbundel uit plus korte film voor IJsselbiënnale

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Maarten van Gemert)  
KAMPEN – De Kamper dichteres Jennifer Frijlink (28) presenteerde vorige week haar tweede gedichtenbundel ’Met ’Onzichtbare woorden krijgen inkt’ bij Galerie M. Daar toont ze ook haar korte film ’Bodem’ die ze maakte voor de IJsselbiënnale. Frijlink zet de voortdurende maalstromen in haar hoofd om in woorden en beelden te inspireren.

Drie jaar geleden presenteerde Jennifer Frijlink met ’Gedichten van een jonge vrouw’ haar eerste gedichtenbundel. Dit dichtdebuut werd enkele maanden later genomineerd werd voor Boekgoud 2020. Met haar tweede bundel heeft Frijlink min of meer hetzelfde doel als met de eerste. Zelf liep ze op 24-jarige leeftijd niet-aangeboren hersenletsel op dat haar wereld op zijn kop zette. Met haar gedichten hoopt ze anderen de vaak zo gewenste herkenning te geven. Voor de IJsselbiënnale heeft ze daarnaast een korte film gemaakt. In Galerie M is daarvoor een ruimte omgedoopt en omgevormd tot een pop-up-bioscoop, inclusief passend meubilair.

Gedichtenbundel
”Zo prikkelarm mogelijk” heeft Frijlink haar nieuwe gedichtenbundel opgezet. Samen met haar vriend heeft ze deze keer van begin tot eind haar schrijfwerk ontworpen. Ze heeft geleerd van haar eerste gedichtenbundel. De leesbaarheid is verbeterd en aan veel details, zoals terugkerende lettertypes, is gedacht. Haar doel en wens is hetzelfde gebleven: mensen herkenning bieden, bij voorkeur in het begin van een nieuw levensfase als in één seconde je leven dramatisch veranderd is.
In de gedichten komen veel emoties voorbij, veelal korte en krachtige geschreven en menigmaal uitnodigend tot rustig in je gedachten herkauwen. Luchtigheid bevat de bundel ook en bij persoonlijke overhandiging signeert Frijlink haar dichtbundel en voorziet ze die van een kaartje en persoonlijke boodschap. Dit is bijvoorbeeld mogelijk bij een aankoop op afspraak in Galerie M. Marjolijn Blok opent elke vrijdag- en zaterdagmiddag en op afspraak de deuren van haar galerie aan de Gasthuisstraat. Iedereen kan daar vrijblijvend kennismaken met kunst. Op dit moment met woordkunst in het bijzonder. Van Jennifer Frijlink met haar bundel ’Onzichtbare woorden krijgen inkt’.

Videofilm
De IJsselbiënnale, een internationale kunstroute langs de IJssel van 17 juni tot 17 september, voert ook langs Galerie M. De galerie in de Gasthuisstraat staat tijdens de IJsselbiënnale in het teken van bodemschatten: ”Met de IJssel als een oneindige bron van inspiratie en de bodem als basis van ons leven, stroomt de creativiteit in de galerie. Dompel je onder in prachtige werken van verschillende kunstenaars, geïnspireerd op de IJssel en het moois van onze bodem. Beeldende kunst, keramiek, poëzie en een heuse mini-pop-up bioscoop met op zaterdag vaak korte poëtische voordrachten.”
Met die stroom aan creativiteit heeft Frijlink een korte film gemaakt. Marjolein Blok heeft een ruimte achter haar galerie omgetoverd tot een pop-up-bioscoop. Ze wist zelfs nog drie echte bioscoopstoelen op de kop te tikken. Spontaan of op afspraak is iedereen welkom om de film te komen bekijken. Inclusief popcorn.


De pop-up-bioscoop in Galerie M toont de korte film ’Bodem’ van Jennifer Frijlink (foto: Maarten van Gemert)

..

Afbeelding
Gebedsgenezing en demonen uitdrijven ook aan de orde in Kampen, minister krijgt kamervragen over Tom De Wal en aanhang maar kan niet.. Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:34
Wethouder Boddeus ontvangt de felicitaties en een taart van Hilda Helmhout namens de lokale afdeling van de Fietsersbond.
Fietsersbond feliciteert gemeente Kampen Nieuws Ingezonden 23 mei, 15:21
Kloens biddend tijdens een actie in Sao Paulo
Evangelist Jelthe Kloens uit kampen terug uit Brazilie na 'succesvolle missiereis' met honderden bekeerlingen en wonderen Algemeen Ingezonden 23 mei, 15:16