Burgemeester: geen reden tot paniek, wel alertheid geboden

Partnerbijdrages

KAMPEN - De gemeente Kampen houdt haar inwoners middels de website en Twitter op de hoogte over de waterstand in de IJssel en eventuele extra maatregelen. Momenteel is een deel van de mobiele waterkering opgetrokken.


Volgens burgemeester Bort Koelewijn is er nog geen reden tot paniek. "Je moet mensen niet onnodig bezorgd maken. Momenteel zitten we in fase vier. Dit houdt in dat je paraat moet staan voor als het water hoger wordt en je alvast de eerste veiligheidsmaatregelen neemt. Het waterschap Groot Salland houdt de zaak nauwlettend in de gaten."


Of er in de loop van de dag een opschaling plaatsvindt van fase vier naar drie kan Koelewijn niet zeggen. "Er is een overleg tussen het waterschap, een ambtenaar van de gemeente en de politie. Als het moet kan er snel worden geschakeld. Een volgende stap zou kunnen zijn dat we mensen waar nodig vragen hun auto van de IJsselkade af te halen en meer in het algemeen houden we de inwoners van Kampen op de hoogte. Daar richten we ons als gemeente op."