Late treffer kost Go-Ahead zege

EDE - Go-Ahead Kampen heeft zich zaterdag goed hersteld van de nederlaag tegen 'd Olde Veste '54. Bij ex-hoofdklasser DTS Ede speelde Go-Ahead een goede wedstrijd met als resultaat een 1-1 gelijkspel. Deze uitslag was terecht, maar het was wel zuur voor de ploeg van trainer Han Hanekamp  dat deze treffer pas viel in de vijfde minuut van de blessuretijd.

Go-Ahead toonde tegen DTS Ede meer vechtlust dan een week geleden. Bovendien liep het aanvallend beter bij de Kampenaren in vergelijking met de openingswedstrijd van de competitie. In de beginfase was Joshua van Marle gevaarlijk met twee schoten en kon de DTS-goalie net op tijd redding brengen door de bal van de schoen van Nick Bakker te plukken. Aan de andere kant bracht de goed keepende Kees Kostwinder redding. Het begon steeds beter te draaien bij de gasten. De DTS-keeper bracht redding op schoten van Nick Bakker en Jurrian Zandbergen en een schot van Eddo Wesselink ging net naast. Vlak voor rust was de thuisploeg twee keer gevaarlijk.

Vlak na rust kreeg DTS een goede kans om de score te openen, maar Kees Kostwinder redde bekwaam. DTS was gevaarlijk, maar had het vizier niet op scherp staan. In de 72e minuut kwam Go-Ahead op voorsprong via een benutte strafschop. Joshua van Marle werd gehaakt in het strafschopgebied. Zandbergen schoot de penalty raak.

Deze treffer leek Go-Ahead de overwinning op te leveren, maar het lukte de ploeg uiteindelijk niet om de voorsprong over de streep te trekken. De arbiter telde maar liefst elf minuten blessuretijd bij. Kostwinder voorkwam de gelijkmaker met een goede redding op een schot van Johan Pater. In de vijfde minuut van de extra tijd ging het alsnog fout voor Go-Ahead. De arbiter legde de bal op de stip na een overtreding van Nick Bakker. Remco Speelziek faalde niet vanaf elf meter.