Zalk houdt schade beperkt

KLOOSTERHAAR - Bij het sterke Kloosterhaar liep Zalk binnen twintig minuten veel schade op. Het verloor Gerjo Vijge met een rode kaart en moest twee doelpunten incasseren. Daarna rechtte Zalk de rug en speelde het een goede wedstrijd.

Kloosterhaar was in de eerste helft zeer gevaarlijk over de flanken en daar had Zalk geen vat op. Aart Schreuder was in de beginfase nog wel dreigend namens Zalk, maar zijn schot trof geen doel. Bij deze actie raakte de spits geblesseerd en hij moest zich in de 15e minuut laten vervangen. Zalk liep in de eerste twintig minuten nog meer averij op. Zo leidde een verdedigingsfout tot de 1-0 en moest Gerjo Vijge in de 18e minuut van het veld wegens het vasthouden van een doorgebroken speler. Vervolgens scoorde Kloosterhaar uit de toegekende vrije trap.

Zalk begon daarna beter te spelen. Dit leidde na een half uur spelen tot een grote kans voor de sterk spelende Rene Mulder, maar hij had te veel tijd nodig. Na rust hield Zalk met een man minder Kloosterhaar prima onder controle. De thuisploeg kwam niet verder dan wat kleine mogelijkheden. Aan de andere kant was Zalk enkele keren gevaarlijk in de tegenstoot.

Zalk-trainer Dik Runherd was na afloop content met het spel van zijn ploeg in de laatste zeventig minuten. "De jongens hebben keihard voor elkaar geknokt. Hier kunnen we verder mee."