Strijdvaardigheid Go-Ahead goed voor punt

KAMPEN - De voetballers van Go-Ahead Kampen hebben met veel strijd en inzet een punt gepakt tegen SDV Barneveld (2-2), nadat ze al in de 11e minuut met tien man verder moesten. Spits Jurrian Zandbergen kreeg een rode kaart na een onbesuisde actie. Door het gelijkspel blijft Barneveld tweede staan en zakt Go-Ahead van de derde naar de vierde plek, omdat VVOG wist te winnen.

Die ploeg heeft nu echter een wedstrijd meer gespeeld dan de rood-gelen. Dat Go-Ahead niet verloor was behalve aan de inzet ook aan doelman Kees Kostwinder te danken, die een paar knappe reddingen verrichtte. Maar ook hij kon niet voorkomen dat de bezoekers in de zestiende minuut op voorsprong kwamen. Bij een overtreding buiten de zestien liet de arbiter door spelen en daarna trok Go-Ahead nog een keer aan de handrem, maar dan binnen de lijnen. Dick Kooijman voltrok vanaf elf meter het vonnis. Verrassenderwijs kwam Go-Ahead in de 29e minuut op gelijke hoogte. Een corner werd door Jeffrey Klein doorgekopt en door Pieter Kars van der Kamp binnen gewerkt.

Lang kon Go-Ahead er niet van genieten. Christian van de Kamp maakte een paar minuten later de 1-2. Sander Morren had namens Go-Ahead nog een kans in de eerste helft. De verwachting bij menigeen was dat Barneveld in het tweede bedrijf nog vaker zou toeslaan, maar dat bleek niet geval. Een fraaie aanval in de 79e minuut resulteerde zelfs in de gelijkmaker. Hoewel het doelpunt aanvankelijk werd toegekend aan Jeffrey Klein was het in werkelijkheid Geert van de Veen van SDV Barneveld die een eigen doelpunt maakte. In de 85e minuut moest Koswinder nog een keer zijn waarde als sluitpost bewijzen. Andre Timmerman assisteerde op zijn beurt zijn doelman in de blessuretijd waardoor het bij 2-2 bleef. Want aan de andere kant van het veld kon ook Piet de Jong, die werd bediend door Jeroen van Leeuwen, niet het duel beslissen.