Podiumplaatsen voor dames Stepteam Selles Kamperzeedijk

· leestijd 1 minuut Sport

DEN HELDER - De dames van Stepteam Selles Kamperzeedijk zijn goed voor de dag gekomen bij een duurrace aan de zee bij Den Helder. Podiumplaatsen waren er voor Alice Klooster (dames junioren), Janine van der Molen (dames senioren) en Marit van der Weerd (dames pupillen).

Aan de zee bij Den Helder (Huisduinen) werd afgelopen zaterdag voor het derde achtereenvolgende jaar een duurwedstrijd voor steppers gehouden. Dit keer werd de race pal aan zee gehouden, zodat de deelnemers de hele race dienden af te rekenen met zware omstandigheden (windkracht 4 tot 6). De duurrace was een pittige wedstrijd, waar veel duurvermogen en kracht nodig was. De jeugd reed respectievelijk 10 en 20 km en de heren en dames 40 km.

Alice Klooster rijdt vanaf dit jaar mee met de dames junioren. Deze steppers hebben hun eigen strijdtoneel en daarnaast dingen zij mee in het algemeen damesklassement. Ten Klooster wist in deze race als tweede dames junior te finishen. Janine van der Molen stepte de race in het dames seniorenklassement en eindigde als derde. Bij de jeugd was het Marit van de Weerd (dames pupil) die als 2e wist te finishen.
De heren Brian Veltman, Gerard Wessels, Eric van der Meide, Jan van der Weerd en Roel van der Velde streden in het herenklassement. Wessels en Veltman legden in het veteranenklassement beslag op respectievelijk de vierde en vijfde plaats.


De steppers van Stepteam Selles Kamperzeedijk gaan zich nu voorbereiden op het Europees kampioenschap, dat van 28 tot en met 30 juli wordt gehouden in Woudenberg.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 8 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 10 uur geleden