Prachtige surprise voor Zalk

ZALK - Zalk won zaterdag moeizaam met 3-2 van Swift '64. Het was genoeg voor een plek in de nacompetitie. "Een narrow escape, met dank aan 's-Heerenbroek", aldus Zalk-trainer Dik Runherd.
Zalk had het zeker niet gemakkelijk tegen Swift. In de 10e minuut profiteerden de gasten van een fout bij Zalk. Daarna pakte Zalk het beter op. Na een half uur spelen scoorde Aart Schreuder de gelijkmaker met een tegendraads schot. Vlak voor rust zorgde Stefan van Ommen voor 2-1.
Na rust speelden beide ploegen vol voor de overwinning. Na de keurige 2-2 van Swift, maakte Simon van Halm de belangrijke 3-2. In het laatste kwartier had Zalk het soms moeilijk en waren Van Halm en Schreuder dichtbij een doelpunt.
Het bleef bij 3-2 Zalk speelt zaterdag thuis het eerste duel in de nacompetitie tegen SC Teuge of Elspeet. Beide ploegen uit de derde klasse B spelen woensdagavond een beslissingswedstrijd. De verliezer degradeert rechtstreeks. De winnaar moet nacompetitie spelen en treft zaterdag Zalk. Een week later is de return. De winnaar van de tweestrijd speelt volgend seizoen in de derde klasse.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden