In actie tegen kil bestuursakkoord

Partnerbijdrages

REGIO - De SP was dinsdagavond vooraf aan de ledenbijeenkomst van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) in Zwolle duidelijk aanwezig om stelling te nemen tegen het concept-bestuursakkoord. Het bestuursakkoord zijn afspraken tussen het Rijk, de gemeenten en de provincie over de uitvoering van taken, zoals jeugdzorg, de bijstand, de AWBZ en de sociale werkvoorziening. De partij heeft samen met de Abvakabo de aanwezige burgemeesters en wethouders gevraagd om tegen te stemmen.
 
Er heerst grote twijfel bij de wethouders om in te stemmen met het bestuursakkoord. Het heikele punt betreft de sociale werkplaatsen. Daar mogen in de toekomst nog maar 30.000 mensen werken, terwijl er nu bijna 100.000 mensen dagelijks hun brood verdienen. Bovendien regelt het akkoord het schrappen van het minimumloon, een fikse korting op begeleiding aan kwetsbare mensen en een verregaande introductie van marktwerking in de jeugdzorg.
 
Opvallend is dat steeds meer gemeenten aangeven niet te willen instemmen met het akkoord. Na Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Den Haag geeft ook Arnhem aan dit akkoord niet te willen. De SP ziet het als een waar VVD-akkoord, omdat het gesloten is tussen Mark Rutte (VVD), Annemarie Jorritsma (VVD) en Jan Franssen (VVD).

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 14 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 14 uur geleden