Asbest vrij bij brand in Spoorstraat

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

IJSSELMUIDEN - Bij een grote uitslaande brand in een meubelhal aan de Spoorstraat is dinsdagavond asbest vrijgekomen. De brand brak uit rond 23.00 uur. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de hal volledig afbrandde. De brand was om 00.30 uur onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

De brandweer rukte dinsdagavond direct groot uit, omdat de meubelzaak enkele tientallen meters van een tankstation is gevestigd. De vlammen dreigden over te slaan. Dit heeft de brandweer kunnen voorkomen.


Omdat bij de brand asbest is vrijgekomen heeft de politie de omgeving van het terrein afgezet. De Spoorstraat is niet toegankelijk vanaf de Zwolseweg tot de Spoordwarsstraat en De Hoge Bomen is geheel afgesloten. De bedrijfspanden aan deze straten zijn voorlopig niet toegankelijk. De woningen zijn wel toegankelijk.


De gemeente heeft een aantal tips voor de omwonenden. Zij adviseert: de ramen en deuren gesloten te houden, mechanische ventilatiesystemen uit te zetten, andere schoenen gebruiken voor binnengebruik, de gebruikte schoenen snel na te wassen met schoon water, buiten gedragen kleding afzonderlijk te wassen, en voorlopig de huisdieren binnen te laten.
Aanwezigen in het gebied kunnen volgens de gemeente het gebied veilig verlaten. Bij de afzettingen rond het gebied staan waterbakken om de schoenen te reinigen. De gemeente stelt alles in het werk om de sanering zo snel mogelijk te starten.


De gemeente houdt vandaag om 09.00 uur een informatiebijeenkomst waar de bewoners geïnformeerd worden over de brand. Om 10.30 uur is er een persconferentie.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05