KHC knokt zich naar zege

KAMPEN - KHC heeft de fraaie 7-2 zege tegen Urk een goed vervolg gegeven. Tegen FC Zutphen speelde KHC ruim 70 minuten met tien man. Op karakter werd de winst binnengesleept (2-1). KHC begon scherp. De ploeg zette de tegenstander gelijk onder druk en het wachten was op de eerste goal. In de 7e minuut bleef de openingsgoal nog uit toen Ronald Arends alleen op de Zutphense sluitpost afing. De keeper bracht redding. In de 12e minuut kwam KHC wel op voorsprong. Het was uitblinker Tom Diender die met een schuiver de doelman kansloos liet.In de 19e minuut kreeg KHC een domper te verwerken. Michiel Kuipers werd met een tweede gele kaart van het veld gestuurd en KHC leek een zware middag tegemoet te gaan. De ploeg kreeg het ook moeilijk. KHC kwam enkele keren goed weg en werd door doelman Cor Straetemans op de been gehouden. Na de thee was KHC duidelijk de bovenliggende partij. De Kamper ploeg kreeg kans op kans. In de 64e minuut was het eindelijk raak. Jonathan van Marle ging alleen op de keeper en rondde beheerst af. Daarna ontstond een gelijk opgaande strijd. In blessuretijd scoorden de gasten nog de 2-1, maar de zege kwam voor KHC niet meer in gevaar.