Week van uitersten voor trainer Van der Steege

· leestijd 1 minuut Sport

ACHTERBERG - Voor Go-Ahead-trainer Marcel van der Steege was het een week van uitersten. Maandag overleed zijn vader, vrijdag was de plechtigheid. Een dag later hoopte hij met Go-Ahead promotie te bewerkstelligen naar de hoofdklasse, maar zo ver kwam het niet. Natuurlijk was Van der Steege teleurgesteld, maar er zijn ergere dingen in het leven.


Voor Van der Steege lagen vreugde en verdriet deze week dicht bij elkaar. Verdriet over het overlijden van zijn vader. Vreugde over de openingsgoal van Go-Ahead.  "Yoshua kwam naar me toe en riep: 'Deze is voor je vader'. Dat deed me goed."

Go-Ahead begon goed, maar al snel sloeg de wedstrijd om. "Er sloop onrust in ons spel. We konden de bal niet goed vasthouden. Ik heb gezegd tegen de jongens dat ze de rust moesten bewaren. Na rust komen we goed terug. Je hoopt dat de bal nog goed valt, maar dat gebeurde niet. Ik had het idee dat er nog iets te halen viel. Ik had gehoopt dat de jong- en fitheid van onze groep de doorslag nog zou geven. Ik had het idee dat wij de fittere ploeg waren. Als wij de 3-3 hadden gemaakt, was het denk ik over geweest voor VVA."


Dat gebeurde niet. "Zij hebben meer ervaring. Misschien heeft dat meegespeeld. In standaard-situaties laten we het liggen. Je weet dat dit soort  wedstrijden vol spanning zitten en vaak worden beslist via dit soort situaties. Vier goals zijn daaruit gevallen." Voor de supporters was de nederlaag een grote klap. "Dat is begrijpelijk. Na zo'n eindsprint denken zij dat het in de laatste wedstrijd ook allemaal wel onze kant opvalt, maar zo werkt dat niet. We hebben verloren van een goed voetballende ploeg."