Wit-Blauw speelt met KC Ermelo

ERMELO - Wit-Blauw koerst rechtstreeks af op de titel in de tweede klasse D. Afgelopen zaterdag was de ploeg veel te sterk voor hekkensluiter KC Ermelo (8-32). Met nog twee wedstrijden voor de boeg bedraagt de voorsprong van koploper Wit-Blauw op achtervolger NKC '51 drie punten.

Vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk waarom de Ermelors puntloos stijf onderaan staan. Zowel verdedigend als aanvalland kwam KC Ermelo kracht en techniek te kort. Net als in de voorgaande wedstrijd kon Wit-Blauw in doelpunten grossieren. Nadat aanvoerder John Jonker in de eerste minuut het doelpuntenfestijn had geopend, bleek dat het krachtverschil tussen beide ploegen levensgroot was. In de vierde minuut zette Ester Elfrink de stand op 1-2, maar in de hele eerste helft zag KC Ermelo de korf van Wit-Blauw niet meer terug. Wit-Blauw bleef zijn eigen spel spelen en scoorde er lustig op los. Wit-Blauw ging de rust in met een 1-11 voorsprong.

In de tweede helft was het beeld van de wedstrijd hetzelfde. Om meer spel te krijgen werd de verdediging iets op een kier gezet en kon KC Eermelo voorzichtig tot scoren komen. De thuisploeg was echter niet in staat om aanvallend de bal in de ploeg te houden, waardoor Wit-Blauw de ene na de andere aanval konden inzetten. Het meegereisde Wit-Blauw publiek kon amper nog de handen op elkaar krijgen voor een gemaakt doelpunt. Toen de scheidsrechter de wedstrijd ten einde blies, stond zijn kladblokje dan ook helemaal vol: 8-32.