Bouwproject Sint Nicolaasdijk goedgekeurd

Partnerbijdrages

KAMPEN/DEN HAAG - De Raad van State heeft woensdag goedkeuring gegeven aan het bestemmingsplan Sint Nicolaasdijk. Dit plan maakt de omstreden bouw van ongeveer 40 woningen mogelijk tussen de Nijverheidsstraat en de Sint Nicolaasdijk. De Raad wees alle bezwaren van een aantal buurtbewoners tegen het plan af.

Die klaagden onder meer over een gebrek aan inzage in de financiering van het plan. Daardoor zou niet duidelijk zijn of het project financieel wel haalbaar is. De gemeente Kampen mag namelijk nog rekenen op een schadeclaim vanwege waardevermindering van omliggende woningen.

Op grond van de Wet openbaarheid van bestuur moet in principe inzage worden gegeven in de financiering. De gemeente blokkeerde dat deels vanwege vertrouwelijke bedrijfsgegevens van de projectontwikkelaar. Volgens de Raad mag dat in dit geval, omdat verder toch voldoende aannemelijk is geworden dat het project haalbaar is. Verder verwacht de Raad niet dat een schadeclaim zulke grote gevolgen voor het bouwproject zal hebben dat het daarom niet kan doorgaan.

Een beroep op het voorgaande bestemmingsplan dat nog een groene ruimte openliet ten zuiden van de Nijverheidsstraat, is door de Raad ook ongegrond verklaard. Een gemeente kan volgens de Raad tot andere inzichten komen over de inrichting van een gebied. Men heeft evenmin een blijvend recht op vrij uitzicht.

De Raad vindt het verder niet onredelijk dat de nieuwe woningen iets hoger worden dan de omliggende woningen en van een onaanvaardbare toename van het verkeer is geen sprake, oordeelt de Raad.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00