Sinterklaas en de verdwenen pakjes van de Stadsgehoorzaal

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

KAMPEN - Toen Henk Kalter, Bertus Krabbe en Bernadeth Arends vorig jaar de Sinterklaasvoorstelling zagen in de Stadsgehoorzaal, begon er iets te kriebelen. "Er speelden dan wel beroepsacteurs in, maar het was niet echt herkenbaar voor de kinderen. Zo kenden ze de liedjes bijvoorbeeld niet. En waren de kaartjes te duur om alle kinderen er naartoe te trekken." Het idee van een 'ouderwets en gezellig toegankelijk Sinterklaasfeest' was snel geboren. "We wilden zelf een voorstelling maken: voor slechts 6 euro zodat ook bijstandsmoeders er met hun kinderen naartoe kunnen."

Henk Kalter, die in de Stadsgehoorzaal werkt als planner, en Bertus Krabbe, de echte Sinterklaas van Kampen, sloegen samen met Hoofdpiet Bernadeth Arends hun creatieve handen ineen. "In onze voorstelling 'De verdwenen pakjes van de Stadsgehoorzaal' draait het natuurlijk om de pakjes, die op mysterieuze wijze zijn verdwenen. Hoe en waarom, dat zal tijdens de voorstelling duidelijk worden. Maar natuurlijk komt uiteindelijk alles goed....althans; daar gaat iedereen van uit! " Daarvan kunnen de kinderen op  30 november getuige zijn tijdens twee middagvoorstellingen die om 14.00 en 16.00 uur gehouden worden.

Dansen
Hoe de voorstelling er precies uit gaat zien, is uiteraard nog een verrassing. Maar zeker is wel dat met behulp van de modernste technieken wordt gespeurd naar de verdwenen pakjes en de hulp van de kinderen en hun ouders daarbij noodzakelijk is om uiteindelijk alles tot een goed uiteinde te brengen. Ook de jazzballetafdeling van RK-Dos zal  hierbij een belangrijke rol spelen en de zaal aan het dansen krijgen. En natuurlijk komen klassieke meezingers voorbij, onder leiding van een echte Pietenband.

Voor slechts 6 euro kunnen kinderen naar de voorstelling. "Dit is inclusief een zakje pepernoten, een cadeautje, fris en een foto met de echte Sinterklaas. En dat schijnt trouwens een heel aardige man te zijn", lacht Bertus Krabbe.

De verkoop van de kaartjes loopt goed. Er zijn er al tweehonderd verkocht. En op dit moment zijn de organisatoren en de vele vrijwilligers erg druk met de voorbereidingen. "We moeten vijfhonderd cadeautjes inpakken en vijfhonderd zakjes pepernoten maar we worden gesteund door de vele sponsors. Ook de techniek en de kleding van de boef worden gesponsord. Iedereen wil wel meehelpen en doet het met veel plezier. Als je het met zoveel enthousiasme vertelt is er eigenlijk niemand die nee zegt", lachen Krabbe en Kalter wiens enthousiasme inderdaad aanstekelijk werkt.  "Boven alles gaat het om de kinderen, zij moeten het leuk vinden. En de voorstelling moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook voor de bijstandsmoeder. Daarom hebben we de prijs ook laag gehouden."

Nadat het idee rond de voorstelling ontstond, ging het snel. "We wisten het gelijk: 'Wow, dit is het!" En volgens de organisatoren hoeft niemand bang te zijn voor een amateuristisch zootje. "We maken er echt een feestje van!"

Informatie:  info@stadsgehoorzaalkampen.nl

* Voor de voorstelling op 30 november om 14.00 en 16.00 uur worden twee kaartjes gratis weggegeven. Let op de prijsvraag over de Sinterklaasintocht die op 15 november in de Brug staat. Met jouw goede antwoord kun je deze kaartjes winnen.

(door Hermijn Bloemhard)


 


 

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 8 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 10 uur geleden