DOS Kampen heeft niet zijn middag

KAMPEN – Een vroege treffer is DOS Kampen fataal geworden in het duel tegen SDC Putten: 0-1. Na een minder begin kregen de Kampenaren met name in de eerste helft kansen om langszij te komen, maar het lukte telkens net niet.Putten kreeg ook mogelijkheden, hoewel die ploeg in de eerste twintig minuten afgezien van de treffer evenmin grote kansen creëerde. Daarna ontvouwde zich een wedstrijd met mogelijkheden over en weer. Christian van de Kamp kon in de vijfde minuut de 0-1 binnenkoppen nadat Richard Haklander een ingooi van Klaas de Graaf met zijn hoofd had verlengd. Haklander kreeg daarbij teveel vrijheid en ook Van de Kamp kon ongehinderd zijn gang gaan. Die onoplettendheid kwam de Poelenten duur te staan. Na ongeveer een kwartier spelen probeerde Daniël van Warven wat terug te doen namens DOS, maar bij zijn inzet ontbrak het aan kracht. Een vrije trap van Lenhard de Velde leverde evenmin het gewenste resultaat op en twee andere kansen die DOS nog voor de rust kreeg werden ook niet verzilverd.De tweede helft was saaier. Beide ploegen probeerden wel om er wat van te maken, wat gezien het onstuimige weer prijzenswaardig was. Het was echter onvoldoende om het publiek, dat in minder grote getale dan anders was komen opdagen, een warme middag te bezorgen. De toeschouwers pikten voor de wedstrijd nog wel de huldiging van Emiel Diender mee voor zijn 250e duel in de hoofdmacht van DOS.