Toneelvoorstelling van Kirsten Benschop in Lutherse Kerk

Partnerbijdrages

KAMPEN - In de Lutherse Kerk aan de Burgwal 85 in  Kampen wordt zondagmiddag 13 mei vanaf 15.00 uur de toneelvoorstelling 'Wie stenen losbreekt' van Kirsten Benschop uitgevoerd.
In deze voorstelling draait het om het vinden van rust en bezinning in het gehaaste leven. Echter, wie stenen losbreekt... raakt gewond.. Een vrouw van middelbare leeftijd wordt wakker met een bevreemd gevoel. Moe en leeg besluit ze naar een klooster te gaan in de hoop haar leven weer snel op orde te hebben. In het klooster maakt ze kennis met stilte, eenvoud en verhalen van mensen die haar bijzonder raken. Als de dag aanbreekt dat zij het klooster zal verlaten, bevindt zij zich op een keerpunt in haar leven. Past haar 'oude' levensstijl nog binnen haar nieuw verworden inzichten?
Ervaringen en wijsheden uit verschillende boeken worden bij deze voorstelling gebruikt als inspiratiebron. Na het bekijken van deze voorstelling is het nabespreken een vast onderdeel. Er zitten elementen in deze voorstelling die diep kunnen ingrijpen en zeker aanzet geven tot nabeschouwing.

Kirsten Benschop speelde onder meer in 'Bruid in de morgen' van Hugo Claus en 'Op hoop van zegen' van Herman Heijermans. In het jaar 2000 startte ze K'onTour Theater, sinds 2008 brengt zij solovoorstellingen (www.kirstenbenschop.nl.)  Dit programma is onderdeel van het programmapallet "Vrijzinnig Perpectief" van de VVP-Nederland. (www.vrijzinnig.nl)
Toegang voor de voorstelling: 7,50 euro.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 4 uur geleden