Gemeente onderzoekt gevoel van veiligheid

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - De gemeente laat een onderzoek doen naar de veiligheidsbeleving van de inwoners van haar gemeente. Ongeveer 1000 inwoners krijgen vanaf 1 september vragen gesteld als: "Hoe veilig vindt u uw buurt?; bent u de afgelopen 12 maanden slachtoffer geweest van een misdrijf?; en hoe tevreden bent u over de politie?".

Dit onderzoek, ook wel Veiligheidsmonitor genoemd, richt zich op criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en andere aspecten van de leefbaarheid in de gemeente Kampen. De gemeente gebruikt de uitkomsten van dit tweejaarlijks terugkerende onderzoek bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid. Het onderzoek is ook in 2009 uitgevoerd. In Kampen gaat bureau Companen zorg dragen voor de uitvoering van het onderzoek.

De circa 1000 deelnemers aan het onderzoek worden via een blinde steekproef geselecteerd. Zij ontvangen een brief waarin ze worden uitgenodigd een vragenlijst op het internet in te vullen. Wie liever een schriftelijke vragenlijst gebruikt, krijgt deze desgevraagd thuis gestuurd. Het onderzoek start in september. De resultaten worden in maart 2012 verwacht.

Het gemeentebestuur vindt het heel belangrijk dat burgers die benaderd worden ook meedoen aan het onderzoek. Alleen bij hoge deelname ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente/regio. Meer informatie over de veiligheidsmonitor is te vinden op www.veiligheidsmonitor.nl.


Brugnieuws is benieuwd naar de veiligheidsbeleving van haar lezers. Voelt u zich veilig in uw wijk? Zijn er wijken waar u liever niet komt? Is uw gevoel van veiligheid de afgelopen jaren gestegen of gedaald? Wat vind u van het optreden van de politie in Kampen.

Reageren kunt u via de poll in de comments hieronder of via redactie@brugmedia.nl.