Zege VV Kampen in doelpuntrijk duel

DRONTEN - Reaal Dronten en VV Kampen maakten er zaterdag een spektakelstuk van in Dronten. De treffers vielen in dit duel als rijpe appelen. De Kamper ploeg won met 4-8 en boekte zo de tweede seizoenszege. VV Kampen speelde een goede wedstrijd, waarbij Nebi en Adem Öztürk een hoofdrol vervulden als de twee gevaarlijke spitsen van de ploeg van trainer Wilem Bastiaannet en Coskun Erbilici als topscorer in dit duel met drie treffers. Kampen pakte in de beginfase gelijk de teugels in handen. In de 10e minuut schoot Nebi Öztürk op de paal. Twee minuten later was het wel raak. Adem Öztürk bediende met een fraai boogballetje Nebi Öztürk. Die nam de bal mooi aan en tikte met de binnenkant van de voet de 0-1 binnen. Vier minuten later kwam Reaal Dronten uit het niets op 1-1. Na balverlies was even de organisatie weg bij Kampen. Reaal profiteerde: 1-1. In de 18e minuut kwam VV Kampen weer aan de leiding. Coskun schoot de bal in de verre hoek. Daarna verzuimde Kampen om verder weg te lopen. Vlak na rust zorgde een corner voor paniek bij VV Kampen en scoorde Reaal Dronten. Kampen stelde vervolgens in vijf minuten orde op zaken. Eerst zorgde Adem Öztürk in de 52e minuut voor een nieuwe Kamper voorsprong. Daarna maakte Filimon Hayle de 2-4 in de 56e minuut en een minuut later tekende Nebi Öztürk voor de 2-5. In de 64e minuut was Reaal Dronten weer succesvol na een corner. Kampen kreeg het even moeilijk, maar al snel scoorde Adem Öztürk de 3-6. In de 70e minuut ging Coskun Erbilici lelijk in de fout. Zijn terugspeelbal bracht keeper John Mulder in de problemen. De goallie kwam in de kluts met een speler van de thuisploeg. De arbiter legde de bal op de stip. De strafschop werd benut: 4-6. Daarna ging Reaal op jacht naar meer succes. Kampen kreeg het even moeilijk. Dat had ook te maken met het uitvallen van Adem Öztürk. Erbilci zorgde echter voor verlichting door in de laatste tien minuten nog twee keer te scoren.

Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 10 uur geleden
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 11 uur geleden