Trainer Wezenberg flikt het weer

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Voor de tweede achtereenvolgende keer is Berry Wezenberg met KHC gepromoveerd. Hiermee is hij een van de succesvolste trainers uit de historie van KHC en evenaarde hij de prestatie van trainer Stef Ekkel die de Kamper club ook in twee jaar van de vierde naar de tweede klasse bracht.

Trainer Wezenberg heeft het weer geflikt. "En zo voel ik dat ook. Het is een prestatie op zich. Vooraf waren sommige mensen toch sceptisch erover dat Berry bij zijn 'cluppie' KHC aan de slag ging", aldus Wezenberg.

Het was zaterdag genieten bij KHC. En dan vooral van de sfeer. De tribune zat vol en de entourage was uitstekend. "Ik kreeg kippenvel toen het clublied werd gezongen. Hoe lang is dat wel niet geleden", aldus Wezenberg. Zijn KHC had het moeilijk tegen Hulzense Boys, maar bleef op de been. "Ik vind dat over het heel seizoen gezien deze promotie hebben verdiend."

KHC-voorzitter Tjibbe van Dijk sprak van een droomscenario. "Ik heb hier hartstikke blij mee. Vooral omdat het voortkomt uit de opleiding van talent. Dat je met eigen jongens in twee jaar van de vierde naar de tweede klasse promoveert, daar kun je alleen maar van dromen. Dit is mooier dan acht jaar geleden, toen we ook promoveerden naar de tweede klasse. Toen hadden we ook een leuke groep, maar wel veel jongens van andere clubs. Nu doen we het met jongens uit de eigen gelederen en dat is de winst van deze promotie. Dit is een mooie promotie voor de club."