DOS Kampen verliest van Sportclub Genemuiden

GENEMUIDEN - DOS Kampen heeft dinsdagavond een oefenduel tegen Sportclub Genemuiden met 5-3 verloren. Toch maakte de Kamper het de topklasser moeilijk. In de laatste minuten moest DOS Kampen capituleren.

In dit duel konden supporters van Sportclub Genemuiden voor het eerst kennismaken met de nieuwe aanwinst Cedric Ebewa-Yam Mimbala. DOS had het in de eerste helft zwaar tegen Sportclub Genemuiden. In de 6e minuut miste Martijn Jansen voor Sportclub Genemuiden vanaf de strafschopstip. In de 27e minuut was het wel raak via Anne van de Kolk. Daarna kwam DOS een aantal keren goed weg. Zo raakte Martijn Jansen de paal. Vlak voor rust maakte hij de 2-0.

In de tweede helft werd de opstelling bij de thuisploeg op verschillende plekken gewijzigd en kwam DOS Kampen sterk terug. Zo zorgde Rob Kabboord in de 59e minuut voor de aansluitingstreffer. In de 64e minuut kwamen de Kampenaren op gelijke hoogte door een fout van doelman Albert Flier en in de 71e minuut zorgde Frank Koenderman zelfs voor een verrassende voorsprong van de gasten.

Daarna stelde Sportclub Genemuiden snel orde op zaken. Twee minuten na de 2-3 maakte Sijmen Jansen de gelijkmaker, na een goede actie van Nick Bakker. In de laatste minuten pakte Sportclub de winst. Gerhald Visscher en Nick Bakker zorgden voor de 5-3 eindstand.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 10 uur geleden
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 10 uur geleden
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 11 uur geleden