Eerste nederlaag Wit-Blauw

KAMPEN - Voor de derde keer in een week stond zaterdag voor  Wit-Blauw een loodzware wedstrijd. Na de krakers tegen KV Elburg en KV DOS Kampen/Veltman was nu het Zwolse Sparta aan de beurt. Vooraf had coach Gerwin Bos al aangegeven, dat het een moeizame wedstrijd zou worden, ook omdat Jacco Avis in de wedstrijd tegen DosKampen zich had geblesseerd. In de loop van de tweede helft kreeg Bos het gelijk aan zijn zijde. Wit-Blauw verloor met 14-19.

Iwan Schagen was de vervanger van Avis. In de wedstrijd werd hij goed afgestopt en kon hij zijn faam met een treffer in de tweede helft niet waarmaken. Nadat Jelle Visscher de score had geopend, ging het tot halverwege de eerste helft de strijd gelijk op. Hoewel Wit-Blauw een verzorgd spel speelde en de aanvallen in een knap tempo wegzette, miste het de scherpte om het af te ronden. Sparta was wel scherp in de afronding en de ploeg oud-Wit-Blauwer Henk van van der Wetering en sloeg een gat van vier treffers bij rust (8-12).

Wit-Blauw kwam getergd uit de kleedkamer, maar Sparta was op haar hoede. Halverwege die tweede helft kon Wit-Blauw aanhaken tot 11-12. Vanaf dat moment was het gedaan met de kracht van Wit-Blauw. Sparta speelde een scherpe partij en wist keer op keer de korf te vinden. Hoewel Wit-Blauw niet van de mat werd gespeeld moest het lijdzaam toezien hoe Sparta zich tot een 13-19 stand speelde. Job van Eunen kon in de laatste minuut van de wedstrijd de eindstand op 14-19 zetten. Bos was ondanks dit verlies tevreden over het vertoonde spel. "Er zat meer in,maar scoorden te weinig. Het waren drie loodzware partijen en ik had getekend voor 3 punten uit deze drie wedstrijden."