Winnaars Business Event Kampen bekend

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

KAMPEN - Met tv-persoonlijkheid Humberto Tan als gevatte presentator zijn maandagavond in de Stadsgehoorzaal de winnaars van het Business Event Kampen bekend gemaakt.
In de categorie Starter van het jaar ging de award naar BioBandits.  Uitvaartverzorging Siebrand-Koper won in de categorie Ondernemer van het jaar MKB en Detailhandel.  En van  de genomineerden uit de categorie Ondernemer van het jaar Industrie en Dienstverlening mocht Sigarenfabriek De Olifant de award in ontvangst nemen.  Maatschap Gebr.Vahl werd winnaar van de Rabo Award met het thema Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).

Dit evenement dat nu voor de tweede keer in Kampen wordt gehouden, biedt een podium aan ondernemers en bedrijven die zich weten te onderscheiden en het verdienen om in  de schijnwerpers te staan. Veertig bedrijven werden voorgedragen en opgedeeld in drie categorieen zodat de jury een verantwoorde afweging kon maken.

Dit jaar streden negen genomineerden om de Awards van het Business Event gemeente Kampen 2012.
Wethouder Pieter Treep sprak over topondernemers die hun bescheidenheid wel eens opzij mogen zetten.
In de categorie Starter van het jaar werden eerst de bedrijfsfilmpjes van genomineerden B & S Media, Energie-Besparings-Advies.nl  en winnaar BioBandits getoond. "Jullie zijn stout duurzaam en willen bio weer hip maken", omschreef Tan het bedrijf van Hans de Boer en Pieter Bas Alferink. "Met hun product- en marketingstrategie heeft BioBandits binnen een jaar een eigen opvallende plek in de binnen- en buitenlandse markt voor biologische producten veroverd. De terechte winnaar in deze categorie", aldus de jury.
Bort Koelewijn sprak vol lof over hoe de ondernemer op een supermoderne manier voor zijn werk gaat en haalde het belang van innovatie en duurzaamheid aan.
Voor de categorie Ondernemer van het jaar MKB en Detailhandel werden de genomineerden Car Care Totaal, Maatschap Gebr. Vahl en Uitvaartverzorigng Siebrand-Koper op het podium geroepen. Siebrand Koper  won door onderscheidend handelen in de uitvaarbranche door onder meer het openen van haar Afscheidshuis en de jaarlijkse Avonden van Nabestaanden.  "Je persoonlijke ontvangst, sociale innovatie en zorg voor de mensen is top", zo complimenteerde Koelewijn haar. Hij vond dat iemand die altijd in de schaduw werkt nu ook eens in het zonnetje mocht staan. Tan vatte deze categorie in een woord samen: passie. "Je proeft de tomaten van Vahl en ziet de tijd en aandacht de Car Care en Siebrand de mensen geven."
Voor de categorie Ondernemer van het jaar Industrie en Dienstverlening waren Sigarenfabriek De Olifant, VakantieXperts en de Van den Berg Groep de genomineerden. De Olifant , het bedrijf met een lange Kamper historie, won. "De absolute wereldtop in haar sigaren-marktsegment", zo omschreef de jury. "Zij weten met hun passie en enthousiasme velen te laten genieten van hun producten, bijzondere gebouw en proefruimte, productieproces en vaardigheden."
De Rabo Award ging naar  Maatschap Gebr. Vahl. "Voor het produceren van hun mooie, eerlijke en schone product als komkommers uit de Koekoekspolder investeren ze  al jarenlang in innovatie inde modernste arbeidsverlichtende middelen en nu ook in aardwarmte, dat een grote besparing van enerige en Co2 oplevert. "
Waren het vorig jaar de 'grote jongens' die wonnen. Dit jaar stond innovatie, ecologie en duurzaamheid centraal en trokken de kleinere bedrijven die net een stapje verder gingen volgens burgemeester Koelewijn de aandacht.
Erik Jan Schimmel van Netwerk Business Events kijkt als organisator na afloop tevreden terug.  "Iedereen die vanavond op het podium stond is een winnaar. En dit jaar zjin er ruim 400 kaarten verkocht, tien procent meer dan vorig jaar."



{jcomments off}

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 13 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57