Sterk Go-Ahead wint bij VVOG

HARDERWIJK - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een goede beurt gemaakt door uit met 0-3 te winnen bij VVOG. Het was het eerste goede resultaat voor de Kamper ploeg na drie nederlagen op rij.

Go-Ahead startte aanvallend, maar kwam in de beginfase goed weg. Zo was er in de 4e minuut een grote kans voor de ploeg uit Harderwijk. Een inzet van Rick Boersma werd door Murat Açikgoz van de doellijn gehaald. Vijf minuten later voorkwam Kostwinder met een geweldige redding een goal van dezelfde Boersma. Het gevaarlijkste Kamper moment was vlak voor rust. Een vrije trap van Sander Morren werd door Arjan van Keulen net over gekopt.

Na rust nam Go-Ahead VVOG langzaam maar zeker in de houtgreep. In de 50e minuut zorgde Jurrian Zandbergen voor 0-1. Negen minuten later kwam Go-Ahead op 0-2. Piet de Jong schoot op de keeper uit een voorzet van Edo Wesselink. Jeffrey Klein sloeg vervolgens in de rebound toe. Go-Ahead zette steeds meer druk naar voren en was de betere ploeg. Namens Go-Ahead waren De Jong en Jeffrey Klein dreigend. In de 78e minuut kwam  de Kamper ploeg goed weg toen Dada Bugera de hoek voor het uitkiezen had, maar naast schoot. In de 82e minuut liet Zandbergen even zijn klasse zien. De spits nam het doel met een keiharde volley onder vuur. Zijn uithaal ging via de lat over. De 0-3 kwam er uiteindelijk toch via Klein.