Portretten in LEGO
Portretten in LEGO Foto: Ernesto Lemke

Lezing schilderen met LEGO

Algemeen Ingezonden

Kunstenaar Ernesto Lemke geeft donderdag 30 november een lezing in het Stedelijk Museum Kampen over schilderen met LEGO. Hij maakt kleurrijke portretten die ‘geschilderd’ zijn met LEGO-steentjes. Uniek is dat Ernesto zijn ‘brickpaintings’ maakt puur op wat zijn schildersoog waarneemt zonder gebruik van software.  In de lezing geeft Ernesto uitleg over hoe hij tot brickpainting kwam, biedt hij een kijkje achter de schermen over zijn werkwijze en de vraag of LEGO ook ‘kunst’ kan zijn. 

Lemke is onder meer bekend van zijn optreden in het tv-programma Sterren op het doek. Hierin maakte hij het winnende portret van Arjen Lubach. In het Fries Museum maakte Ernesto een live brickpainting van Ed Sheeran, naar het werk van kunstenaar Colin Davidson. Zijn brickpaintings waren verder te zien in de Kunsthal te Rotterdam en het Teylers Museum te Haarlem. De (inter)nationale kunstwereld deelt zijn werk regelmatig via social media.

De inloop op 30 november is vanaf 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur in de Gouden Zaal, Stedelijk Museum Kampen. De ingang is aan de achterkant van het museum.

Entree € 5,00 voor de Vrienden, € 7,50 voor niet-Vrienden en tot 18 jaar gratis, inclusief koffie/thee en een drankje na afloop.

Je kunt je aanmelden via de mail secretaris@vriendenstedelijkmuseumkampen.nl