IJVV begint met remise

HELLENDOORN - IJVV is de nacompetitie, met als inzet een plaats in de tweede klasse, begonnen met een gelijkspel. Tegen het fysiek sterke Hellendoorn speelde het met 1-1 gelijk.

Hellendoorn plaatste zich voor de nacompetitie door de derde periode te winnen in de derde klasse D. De ploeg moet het hebben van een opportunistische strijdwijze. Hellendoorn hanteert veel de lange bal en probeert met sterke individuele spelers powervoetbal te spelen. IJVV had in het eerste half uur weinig te vrezen van de thuisploeg. De ploeg van interim-trainer Berry Prinsen begon sterk en kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. In de 8e minuut schoot Roelof van den Berg raak uit een moeilijke hoek na een knappe individuele actie.  Daarna kregen de IJsselmuidenaren mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar IJVV kon niet doordrukken. In het laatste kwartier kreeg Hellendoorn  steeds meer grip op de wedstrijd.

Na rust was het beeld van de wedstrijd hetzelfde. Hellendoorn hanteerde de lange bal en IJVV probeerde verzorgd te voetballen. IJVV had weinig te vrezen, maar een kwartier voor tijd kreeg Hellendoorn toch de gewenste 1-1. Gerritjan van den Belt wilde de bal wegschieten, maar raakte zijn tegenstander. De arbiter wees vervolgens naar de stip en de strafschop werd binnengeschoten. Daarna waren er namens IJVV nog kansen voor Chiel Buikema en Van den Belt. Het bleef bij 1-1.
Volgens trainer Prinsen een terechte uitslag. Komende zaterdag wordt de return afgewerkt in IJsselmuiden. Prinsen heeft vertrouwen in een goede afloop. "Maar dan moeten we wel iets meer grip krijgen op de lange ballen van Hellendoorn."

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00