KHC stelt nacompetitie veilig

KAMPEN - KHC heeft zich zaterdag verzekerd van een plaats in de nacompetitie. De Kampenaren wonnen zelf met 4-1 van Oene en hebben daardoor (nacompetitie)plaats drie in de derde klasse C definitief in handen, aangezien concurrent Mariberg met 0-1 verloor van SC Lutten. De derde plaats op de rangslijst geeft recht op de vervangende periodetitel van de kampioen. Ook doet KHC nog steeds goed mee in de derde periode.

KHC deed dus zaterdag uitstekende zaken. En dat terwijl de ploeg niet eens goed speelde tegen Oene, maar het was genoeg om tegen deze laagvlieger een grote uitslag neer te zetten (4-1).

De eerste kans in deze wedstrijd was voor Oene. Een inzet van de gasten belandde in de 1e minuut naast het KHC-doel. Daarna sloeg KHC zeer snel doeltreffend toe. Burak Alp scoorde in de 2e minuut met het hoofd. Er was enige discussie of de bal de doellijn was gepasseerd, maar de assistent-scheidsrechter van Oene verklaarde eerlijk dat dit het geval was geweest. Even later liet Oene een grote kans liggen om gelijk te komen. In de 15e minuut kwam KHC op 2-0. Tom Diender passeerde enkele tegenstanders en rondde bekwaam af. Daarna stuitte Oene op de goed keepende Alex Witkamp en verdween een inzet van Ronald Arends via de lat over het doel.

Na rust ging Oene op jacht naar de aansluitingstreffer. Keeper Witkamp wist dit te voorkomen. Halverwege de tweede helft maakte Ronald Arends 3-0. Oene kwam nog wel terug tot 3-1 via een benutte strafschop, na een overtreding van Tonko Kruize. KHC was in dit duel echter te sterk voor Oene. Dat bleek weer eens toen Damon Nouri de eindstand op 4-1 zette.

Met het halen van de nacompetitie heeft KHC als promovendus een uitstekende prestatie neergezet. De jonge ploeg van trainer Berry Wezenberg heeft indruk gemaakt op een hoger niveau en is de grote verrassing in de derde klasse C.