Veelplegerskliniek voor gewelddadige Kampenaar

Partnerbijdrages

KAMPEN / JPZ - De 45-jarige A.K. uit Kampen moet voor twee jaar naar een instelling voor stelselmatige daders. Dat heeft de rechtbank in Zwolle dinsdag bekend gemaakt. De man maakte zich in november vorig jaar binnen twee dagen schuldig aan vier gewelddadige strafbare feiten.

K. richtte eerst een ravage aan in de woning van zijn nieuwe Zwolse vriendin en mishandelde  haar. Twee dagen later sloeg hij de boel kort en klein in de woning van zijn ex-vriendin in Kampen. Toen hij hiervoor werd aangehouden bedreigde hij een agent. De Kampenaar staat bij de politie bekend als een gewelddadige veelpleger. Met de ISD-maatregel wil de rechtbank recidive in de toekomst voorkomen. "Tevens is dit in het belang van de maatschappij", stelde de rechtbank.

Ze volgde hierin het Openbaar Ministerie in haar eis. K. bekende tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak dat hij zijn nieuwe geliefde had mishandeld en een deel van de inboedel in haar woning had vernield. Over de ravage bij zijn ex-vriendin thuis, zei hij dat ze dit zelf uit jaloezie had aangericht. Hier ging de rechtbank echter aan voorbij. Zelf ziet K. de kliniek voor draaideurcriminelen niet zitten. "Dat werkt toch niet. Dat hoor ik van iedereen'', zei hij. "Ik ga dan ook in hoger beroep. Jullie horen nog van me'', besloot hij dinsdag.