Winst voor afwachtend IJVV

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zaterdag met 3-2 gewonnen van Unicum. In dit duel lag het initiatief voor het grootste gedeelte bij de ploeg uit Lelystad, maar IJVV sloeg op belangrijke momenten toe en pakte op een volwassen manier de zege. Het was even wennen voor het IJVV-publiek. De toeschouwers zag de tegenstander het meeste balbezit had. “We hebben afwachtend gevoetbald. Ik wil graag het spel maken, maar vandaag deed Unicum dat”, aldus IJVV-trainer Herben Visscher. “Dat was niet bewust, hoewel we wel minder ruimte in onze rug willen weggeven.” Unicum begon fel aan de wedstrijd en IJVV werd achteruit gedrukt. Dit leidde echter niet tot doelrijpe kansen. Gaandeweg kwam IJVV beter in de wedstrijd. In de 20e minuut kwam de ploeg op voorsprong. Chiel Buikema kapte zijn man uit en schoot raak. Tien minuten later stond het gelijk. Na balverlies van IJVV op het middenveld schakelde Unicum razendsnel om en scoorde de 1-1. In de 38e minuut kwam IJVV weer op voorsprong. Severin Simic kopte raak uit een voorzet van Erik Post.Na rust kabbelde de wedstrijd lange tijd voort. IJVV was niet scherp en Unicum kwam er bij de thuisploeg niet doorheen. In de 78e minuut veerden de toeschouwers op. Chiel Buikema zette zijn tegenstander op het verkeerde been en schoot in de korte hoek raak. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Unicum kwam in blessuretijd nog wel terug tot 3-2 uit een vrije trap, maar de zege van IJVV kwam niet in gevaar.