's-Heerenbroek onnodig onderuit

'S-HEERENBROEK - In eigen huis is 's-Heerenbroek zaterdag tegen de eerste seizoensnederlaag aangelopen. SCD '83 was met 1-2 te sterk. Trainer Gerrit Bien van 's-Heerenbroek was na afloop 'doodziek' van het verlies. "Dan gaat het vooral over de manier waarop. Dat kan ik moeilijk accepteren."

De woede van Bien richtte zich op de twee tegentreffers. Bij de eerste treffer van SCD (de 1-1) vlagde de assistent-scheidsrechter van SCD '83 voor een doeltrap. De keeper van SCD '83 pakte de bal echter in de hand en schoot de bal vervolgens snel naar voren. Verdediger Sander Pelgrom liet zich verrassen en de gasten scoorden. Twee minuten voor tijd werd het nog erger voor 's-Heerenbroek. Keeper Laurens Visscher ging in de fout door de bal te gooien naar de linksback, die gelijk onder druk werd gezet. SCD '83 veroverde de bal. Uit de daaropvolgende voorzet scoorde de ploeg uit Dedemsvaart de winnende treffer. Tot grote frustratie van Bien. "Volkomen onnodig. Dit is heel zuur."

's-Heerenbroek had deze wedstrijd in de eerste helft moeten beslissen. De ploeg was heer en meester en kreeg kansen genoeg om ver weg te lopen. De schade voor de gasten bleef beperkt tot een treffer van William Meuleman. Ook na rust had 's-Heerenbroek de gelegenheid om de score verder op te voeren. De genadeklap bleef uiteindelijk uit, met voor 's-Heerenbroek vervelende gevolgen.

Zaterdag kan de ploeg de frustratie over de eerste nederlaag wegpoetsen als het aantreedt voor het restant van het duel tegen EDON. Dit duel in Zwolle werd eerder dit seizoen gestaakt in de 70e minuut, omdat er bij de Zwolse ploeg nog maar zes spelers in het veld stonden. De KNVB heeft bepaald dat dit duel bij 's-Heerenbroek wordt uitgespeeld. De voetbalbond heeft volgens Bien verder nog geen informatie gegeven aan de clubs over andere belangrijke zaken, zoals de speeltijd, welke spelers er speelgerechtigd zijn en met hoeveel spelers EDON mag aantreden.