Zwartewaterland krijgt extra huiswerk in zaak dierenpension Mastenbroek

Partnerbijdrages

DEN HAAG - De verleende milieuvergunning voor uitbreiding van dierenpension De Wetering in Mastenbroek is nog niet in orde. Dat heeft de Raad van State woensdag beslist in een rechtszaak die was aangespannen door enkele buurtbewoners.

De gemeente Zwartewaterland krijgt van de Raad zes weken de tijd om nader onderzoek te doen naar het verwachte lawaai. Blijkt uit het nadere onderzoek dat de uitbreiding van het pension niet zorgt voor overschrijding van de geluidsnormen, dan kan de vergunning in stand blijven.

Volgens de Raad zijn er fouten gemaakt bij het geluidsonderzoek dat in opdracht van het dierenpension is uitgevoerd. Daardoor staat het niet vast dat aan de normen kan worden voldaan. Die normen zijn juist bedoeld om omwonenden te beschermen tegen het lawaai.

Onlangs bleek al tijdens een zitting bij de Raad dat het geluidsonderzoek niet was uitgegaan van wat de vergunning toelaat. De Raad wil nu ook weten of er extra maatregelen bij het pension aan de Nieuwe Wetering nodig zijn om het lawaai te beperken en of die maatregelen wel voldoende helpen.