Gegevens helikopter kunnen helpen bij reconstructie brandhaard

Partnerbijdrages

KAMPEN - De gegevens van de warmtesensoren van de helikopter die deze week is ingezet bij het monitoren van de grote brand in het getroffen blok tussen Oudestraat en Hofstraat vertellen mogelijk meer over de plek waar de brand is ontstaan. Deze informatie kan gecombineerd met technisch onderzoek en de lezing van mensen die de brand ontdekten of verder zagen ontwikkelen scenario's met betrekking tot het ontstaan en het verloop ervan uitsluiten of aannemelijk maken.


Dat bleek uit het verhaal van Marc van den Broeke van de politie vrijdag op het gemeentehuis tegenover de pers in aansluiting op een meeting met bewoners uit het brandgebied.


Maar zolang nog niet alle onderzoeksgegevens bekend en verwerkt zijn, valt er nog niets te zeggen over locatie en oorzaak. Het onderzoek dat de technische recherche doet zal naar verwachting volgende week zijn afgerond. Volgens Van den Broeke betreft het geen complex onderzoek omdat de brand dermate verwoestend was dat er weinig sporen zijn aangetroffen. Hoe lang het duurt voordat ook het zogenoemde tactische onderzoek is afgerond valt nog niet te zeggen, maar waarschijnlijk zal er voor de Kerst meer duidelijkheid komen over het ontstaan van de brand.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden