IJVV boekt bevrijdende zege

IJSSELMUIDEN - In een tot nu toe zwaar teleurstellend seizoen heeft IJVV zaterdag een bevrijdende zege geboekt. Op Sportpark Den Uithoek schoten de IJsselmuidenaren eindelijk eens met scherp. Voorwaarts V was het slachtoffer: 5-2.Na een reeks mindere resultaten kon IJVV een zege heel goed gebruiken. Dat moest dan gebeuren tegen Voorwaarts V, een ploeg die sterk begon in de competitie, maar inmiddels in een mindere fase is beland. IJVV begon furieus aan de wedstrijd. In de 3e minuut schoot Chiel Buikema tegen de paal. Drie minuten later trok Erik Post de bal goed terug op Buikema, die nu wel raak schoot. Vlak daarna schoot Buikema tegen de lat en even later werd een inzet van Buikema gekeerd door de keeper. In de rebound schoot Severin Simic de bal voorlangs. De 2-0 kwam er wel. Roelof van den Berg schoot een afgeslagen bal strak in de hoek. Na zo'n twintig minuten ging de IJsselmuidense storm wat liggen en kwam de wedstrijd meer in balans. IJVV bleef de aanval zoeken en Voorwaarts was af en toe gevaarlijk in de counter. In de 27e minuut kwamen de gasten terug tot 2-1. Na een counter greep Bertrick Schrijver in. Uit de toegekende vrije trap schoot de veelscorende Gert Dogger op fraaie wijze raak. Vlak voor rust (43e minuut) ontstond er commotie. De asssistent-scheidsrechter raakte geblesseerd en kon niet verder. Voorwaarts wilde geen vervanger naar voren schuiven. Daarna kwam de arbiter met twee opties: Staken of op zoek gaan naar een scheidsrechter of assistent-scheidsrechter van de KNVB. IJVV zette vervolgens met succes de speaker aan het werk. Er bood zich iemand aan die aan de gestelde criteria voldeed van de arbiter. Zo konden beide ploegen aftrappen voor de tweede helft. De resterende tijd van de eerste helft werd in het tweede bedrijf bijgetrokken. IJVV leek in zwaar terecht te komen toen Voorwaarts in de 58e minuut uit een goede aanval langszij kwam. Daarna pakte de thuisploeg het echter goed op. Voorwaarts werd onder druk gezet en al snel leidde dat tot succes. In de 74e minuut scoorde Gerjon van den Berg uit een vrije trap vanaf de zijkant. De keeper ging hierbij niet vrijuit. Daarna ging IJVV door. In de 85e minuut krulde Chiel Buikema de 4-2 binnen. Erik van Regteren zorgde in de 90e minuut voor de vijfde IJVV-treffer.