Go-Ahead boekt eerste zege

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen geboekt in de hoofdklasse C. Na een 1-1 ruststand denderde de Kamper ploeg in de tweede helft over VVOG heen: 4-1.Hicham Ziyech had Go-Ahead een droomstart kunnen bezorgen. Na circa een halve minuut kreeg hij een uitgelezen mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te brengen,maar hij schoot over. Go-Ahead had in de eerste twintig minuten het initiatief. VVOG loerde in counter. In de 18e minuut zorgde Mark Koomen vanaf de linkerkant voor aanvoer naar Jurrian Zandbergen. De spits kon echter zijn hoofd niet goed tegen de bal zetten en kopte naast. Een minuut later was VVOG gelijk doeltreffend. Erwin Schouten kon te gemakkelijk worden bediend en prikte vervolgens raak. Go-Ahead was door de treffer even van slag. VVOG was voetballend de betere ploeg, maar kon weinig creëren. Na een krap half uur was het even gevaarlijk voor het Kamper doel. Na gepingel van Ziyech kon VVOG overnemen. Tim Brockhoff kon vervolgens uithalen, maar zijn inzet ging naast. In de laatste tien minuten voor rust kwam Go-Ahead weer beter in de wedstrijd. In de 35e minuut stuurde Zandbergen de doorgelopen Madih Doufikar weg. Goalie Reinier Romkes kon net op tijd ingrijpen. Vier minuten later stond Ziyech aan de basis van de gelijkmaker. Hij gaf een uitstekende pass op Nick Bakker, die vervolgens raak schoot. Go-Ahead begon gretig aan de tweede helft. VVOG werd overrompeld. De ploeg uit Harderwijk won bijna geen duel meer en kon nauwelijks nog iets uitrichten. Alleen in de 57e minuut was het even benauwd voor Go-Ahead. Rick Boersma was in de zestien meter niet af te stoppen en mikte vervolgens op de bovenkant van de lat. VVOG was echter de regie volledig kwijt en voelde de wedstrijd uit de handen glippen. In de 66e minuut was Ziyech weer van groot belang als aangever. Met een goede pass bediende hij Zandbergen. Die glipte langs de keeper en schoof de bal in het doel: 2-1.Go-Ahead ging daarna helemaal los. Keeper Romkes kon met moeite redding brengen op een verrassend schot van invaller Hussein Raza en een poging van grote afstand van Zandberg stierf in schoonheid. In de 83e minuut schoot Yoshua van Marle wel raak. Na kansen voor Raza en Doufikar tilde Jeroen van den Bosch de eindstand naar 4-1. Gerard Meijeringh