Degradatie steeds dichterbij voor KHC

KAMPEN - KHC kende zaterdag een valse start in de nacompetitie. In eigen huis ging de Kamper ploeg met 1-2 onderuit tegen Vroomshoopse Boys. Pinkstermaandag kan KHC de schade nog herstellen. Lukt dat niet, dan degradeert KHC naar de tweede klasse. KHC leek tegen Vroomshoopse Boys een ongelukkige en onnodige nederlaag. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar was beter dan de tegenstander, maar als je de kansen niet verzilverd, kom je vanzelf in de problemen. Dat gebeurde zaterdag op Sportpark De Venen. Al in de 4e minuut liet Ronald Arends een grote kans liggen. Zes minuten later voorkwam KHC-goalie Cor Straetemans een treffer van Vroomshoopse Boys. Daarna brak een periode aan, waarin KHC kans op kans kreeg, maar Arends en Tom Diender waren onnauwkeurig in de afwerking. Ook na de rust bleef KHC doorgaan met het missen van kansen. In de 56e minuut raakte Brenn de Lange de paal. Drie minuten later was Arends bij een grote kans weer niet trefzeker. In de 74e minuut viel de treffer aan de andere kant. De gasten scoorden in de kluts. KHC kwam snel terug. Vier minuten later zorgde De Lange met een uithaal voor de gelijkmaker. KHC ging op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg het deksel op de neus. Twee minuten voor tijd kwam Vroomshoopse Boys in de counter op 1-2. Daarna verzuimde KHC in blessuretijd de gelijkmaker te maken. KHC heeft een zorgwekkende achterstand opgelopen, maar zeker nog niet onoverkomelijk. De ploeg zal maandag het doel weer moeten vinden. Ook zal het heilige vuur moeten terugkeren, dat zaterdag grotendeels ontbrak. Anders is de kans groot dat KHC na een goed seizoen door een vals slot toch in de tweede klasse terecht gaat komen.

Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00