DOS tevreden met remise

KAMPEN - DOS Kampen is de finale van de nacompetitie tegen VSCO '61 begonnen met een gelijkspel. Op Sportpark De Maten werd het 1-1 en daar waren beide ploegen content mee.

DOS moest aantreden zonder de geschorste spelers Marcel Post en Yunus Aybek. Ook Frank Post ontbrak wegens een blessure. Ook bij VSCO ontbraken een aantal spelers. Zodoende was het in de beginfase even zoeken voor beide ploegen. DOS was in de 7e minuut voor het eerst gevaarlijk. Lesley de Munnik schoot echter te slap in. In de 14e minuut mikte Matthijs Winters net naast. Vier minuten later kwam VSCO uit het niets op 0-1. Gerwin de Leeuw schoot in de draai verrassend raak.  In de 30e minuut trok DOS de stand weer gelijk. Wim Snippe kopte raak uit een corner van Frank Koenderman. Beide ploegen waren vervolgens nog enkele keren gevaarlijk. Bij VSCO was Wim de Vries dicht bij een doelpunt. Aan de andere kant had Jord van der Weerd de 2-1 op zijn schoen. Na een goede steekpass van De Munnik dook Van der Weerd alleen op voor de goalie, maar de keeper kwam als winnaar uit de strijd.

Na rust begon DOS te slap en was VSCO enkele keren gevaarlijk. Zo schoot Sander Vis in kansrijke positie naast en een minuut later werkte De Vries de bal over het doel. Even later kwam DOS weer goed weg. Bert van 't Hof ging alleen af op het vijandelijke doel, maar in plaats van zelf af te werken, gaf hij de bal niet goed af aan een medespeler, zodat de DOS-defensie nog in kon grijpen. In de 53e minuut viel de beste kans voor DOS in de tweede helft te noteren. Een vlammend schot van Winters werd knap gepakt door de keeper. Vervolgens probeerde VSCO op te ruimen, maar de bal ging via het hoofd van een verdediger tegen de lat. De wedstrijd kabbelde daarna voort.

In de 79e minuut kwam DOS echter met tien man te staan toen Adri Gunnink wegens vasthouden zijn tweede gele kaart kreeg. Met een man meer ging VSCO op jacht naar de overwinning. Dit leidde tot enkele dreigende situaties voor het doel van Nick Karel. De Vries strandde twee keer op de DOS-goalie en een kopbal van Bert van 't Hof ging via het hoofd van een DOS-verdediger naast het doel. Zaterdag 4 juni is de return in Oosterwolde, aanvang 14.30 uur.