Vier Kampenaren een zetel in de provincie

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Volgens de huidige zetelverdeling lijken vier Kampenaren plaats te mogen nemen in de Provinciale Staten. In totaal stonden er zestien personen uit de gemeente Kampen op de verschillende lijsten van de partijen. Eventuele voorkeursstemmen zijn nog niet meegenomen.

Het CDA dat wederom de grootste partij is geworden met elf zetels had twee Kampenaren op de lijst. Theo Rietkerk de lijsttrekker is verzekerd van een zetel. Christiaan Schrijver die op nummer twaalf stond haalde het net niet.


De PVV levert de meeste personen uit Kampen. De partij heeft vier zetels gewonnen. Dit betekent dat Diederik Visser (3) en Marcel Hernandez (4) plaats in de Staten mogen nemen. Hernandez zit momenteel ook in de Tweede Kamer. Hij wil zijn lidmaatschap daar gaan combineren met het werk voor de provincie.


Van de SP heeft Sybren Gerlofsma een zetel gekregen. De partij kreeg vier zetels toebedeeld en Gerlofsma stond op nummer vier.


De personen uit Kampen die geen zetel haalden zijn Hans Bouma (PvdD); Arnita van der Weerd - Koldewee (VVD); Eddy Prick (GL); Richard Boddeus, stond met nummer 19 voor de SP op een vrijwel onverkiesbare plaats; Dick van Kalkeren (PVV); Jan Willem Schutte (CU); Bert Boerman (CU) stond op 31 en voor de SGP stond Gert Bakker ook vrijwel onverkiesbaar op de lijst op plaats 26.


Van omliggende plaatsen uit de gemeente Kampen stonden de volgende personen op een lijst. Ook zij haalden geen zetel. Mirjam Zielman - Wallinga uit Zalk (CU); J. Klooster uit Grafhorst (SGP); A. Den Uijl uit Kamperveen (SGP); A. van Ommeren uit Grafhorst (SGP).