Avondvierdaags Kampen in aantocht

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - De voorbereiding voor de 66e editie van de Avondvierdaagse Kampen, is weer in volle gang. De stichting comite Avondvierdaagse Kampen heeft de vergunning van de gemeente Kampen binnen en de routes zijn bekend.


De avondvierdaagse in Kampen wordt dit jaar gehouden van 6 tot en met 9 juni en start weer op het Burgemeester Berghuisplein op het gedeelte voor sporthal De Reeve.


De uitnodigingen naar de, bij de organisatie bekende, scholen en verenigingen zijn in de afgelopen week op de post gedaan.


Dit jaar is het voor groepen mogelijk om via internet in te schrijven. In de uitnodigen staat daar een instructie voor.


In de sporthal is het startbureau weer gevestigd waar men, groepen en individuele lopers, op maandag 30 en dinsdag 31 mei kan inschrijven tussen 18.30 en 20.00 uur. Het team van de A4D zit dan weer klaar om de administratieve afwerking in goede banen te leiden zodat alle deelnemers die de vierdaagse uitlopen ook hun felbegeerde en verdiende medaille ontvangen. Het inschrijfgeld bedraagt 3,50 euro. Individuele lopers kunnen ook op de eerste avond van de avondvierdaagse nog inschrijven. Het inschrijfgeld bedraagt dan 4 euro.


Het comite hoopt, net als in de voorgaande jaren, dit jaar weer op meer dan drieduizend deelnemers. Daarmee is de avondvierdaagse in Kampen de op een na grootste avondvierdaagse van de Oostelijke wandelbond en heeft daardoor verhoudingsgewijs meer deelnemers als plaatsen zoals Zwolle, Apeldoorn en Lelystad.


De routemakers hebben weer een aantal mooie routes bedacht die inmiddels zijn te downloaden vanaf de internetsite www.avondvierdaagsekampen.nl.


Op de laatste dag, donderdag 9 juni, is weer het traditionele defile door de Oudestraat waaraan, buiten natuurlijk de deelnemers, negen Kamper muziekkorpsen deelnemen. Het volledig college van burgemeester en wethouders heeft toegezegd om dit defile af te nemen.