Nieuw zorgcentrum Maarlenhof houdt open dag

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

IJSSELMUIDEN - IJsselmuiden heeft een hagelnieuwe Maarlenhof. Het woonzorgcentrum met verpleeghuis- en verzorgingshuiszorg opent zaterdag 11 juni haar deuren. Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om naar de open dag van Maarlenhof te komen. Van 10.00 uur tot 15.00 uur is er gelegenheid om de nieuwbouw te bewonderen.


In 2009 werd gestart met de nieuwbouw van Maarlenhof. De cliten verhuisden naar de tijdelijke huisvesting aan de overkant en konden zo op de voet volgen hoe de nieuwbouw vorderde. Nu kunnen de cliten bijna verhuizen naar hun nieuwe onderkomen. Het nieuwe zorgcentrum bestaat uit 30 verzorginghuisappartementen, 31 verpleeghuisplaatsen en 25 huurappartementen voor senioren.


Kleinschalig wonen


In de nieuwbouw komen de verpleeghuisplaatsen voor psychogeriatrische cliten op de begane grond. De woningen grenzen aan een overdekte binnentuin. Maarlenhof zal net als andere IJsselheemlocaties het concept kleinschalig wonen hanteren. Dat wil zeggen dat zes cliten samen een woning delen en daar zo veel mogelijk leven als ze thuis gewend waren. Daarnaast heeft elke clit een eigen appartement.


Niet alleen deze vorm van verpleeghuiszorg is nieuw voor IJsselmuiden, ook vestigen de specialisten voor eerstelijnszorg zich daar. Zo is een ruime behandelruimte voor fysiotherapie, de specialist ouderengeneeskunde is beschikbaar en ook kan er een beroep worden gedaan op logopedisten en ergotherapeuten. Net als in de oudbouw van Maarlenhof biedt kinderdagverblijf Ienieminie kinderopvang.


 



Rondleiding


Zaterdag 11 juni is er tijdens de rondleiding gelegenheid om onder andere het nieuwe restaurant, de binnentuin activiteitenruimtes, het winkeltje, de dagbesteding, de groepswoningen, een appartement, fitness- en behandelruimtes, het kinderdagverblijf en de kapsalon te bezichtigen.