Go-Ahead Kampen na rust langs ESC

Sport

ELBURG - Go-Ahead Kampen had zaterdag moeite om zich te motiveren voor de wedstrijd tegen ESC. Na rust ging het beter en maakten de Kampenaren het verschil. Sander Morren en Hussein Raza waren de doelpuntenmakers. Komende zaterdag begint het echte werk voor Go-Ahead. Dan begin het de nacompetitie thuis tegen Viboa.

Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Go-Ahead Kampen begint zaterdag aan de nacompetitie met als inzet promotie naar de hoofdklasse. ESC moet in de nacompetitie strijden voor klassenbehoud. Komende donderdag wacht KHC.
In de eerste helft maakte Go-Ahead een matige indruk. De ploeg oogde weinig geïnspireerd. In de gezapige eerste helft was er een grote kans voor Go-Ahead. Jurrian Zandbergen strandde echter op de ervaren doelman Frans Koornberg.

In de rust vroeg trainer Marcel van der Steege zijn spelers om meer actie en dat verzoek werd ingewilligd. Nadat Nick Bakker twee goede kansen had laten liggen kwam Go-Ahead in  de 60e minuut op voorsprong. Sander Morren bekroonde een mooie pass van Edo Wesselink met een doelpunt. Even later maakte Raza de 0-2. In de 80e minuut miste Go-Ahead een strafschop. Keeper Kees Kostwinder mocht vanaf elf meter een poging wagen, maar Koornberg stopte zijn inzet. De 0-2 zege van Go-Ahead was  geflatteerd. ESC was ook enkele keren gevaarlijk. Zo raakte de thuisploeg twee keer de paal. Bij Go-Ahead maakte eerstejaars A-junior Ben Hofstra zijn debuut in de hoofdmacht.