GroenLinks voor extra voorwaarden subsidie Ikonenmuseum

Partnerbijdrages

KAMPEN - De gemeenteraad is zaterdag akkoord gegaan met een subsidie van 25.000 euro voor een jubileumtentoonstelling van het Kamper Ikonenmuseum. GroenLinks heeft in de raad voorgesteld om deze subsidie te geven op voorwaarde dat het museum duidelijke afspraken maakt met scholen over een educatief programma voor leerlingen.

Daarnaast wilde fractievoorzitter Nieke Jansen klare wijn van het museum over de manier waarop Kampenaren voordeel krijgen van deze subsidie. Zij dacht aan korting, gratis dagen, extra openstelling, wie weet ook op zondag, maar liet die keuze aan het museum. 'Voor wat, hoort wat' stelde zij. "Het kan niet zo zijn dat we 25.000 euro uit onze begroting halen in tijden van bezuinigingen, terwijl onzeker blijft of onze eigen burgers daar baat bij hebben." Het museum kreeg van haar de tijd tot juli om de afspraken op papier te zetten.
Een meerderheid van de raad vond deze extra voorwaarden overbodig. Voor GroenLinks en SP was dat reden om niet in te stemmen met de subsidie.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 18 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 23 uur geleden