Supercupwinnaar twee maten te groot voor Reflex

KAMPEN - Na twee overwinningen tegen mede promovendi Fusion en Zaanstad was zaterdag supercupwinnaar Langhenkel Orion te gast in de Reflexhal. Een punt pakken tegen deze topclub zou al een grote verrassing zijn. Hoewel de twee teams gelijk stonden in de competitie was het onderling verschil groot. Na een uur stapten de volleyballers uit Doetinchem met een 0-3 overwinning van het veld.

Voorafgaand aan de wedstrijd wist Zalsman/Reflex dat het een lastige middag zou worden, maar iedereen hoopte op een kunstje. De eerste set begon Reflex wat moeizaam. Diagonaalspeler Rene van der Mark scoorde veel met harde smashes, maar Reflex had geen antwoord op de driemeter- aanval door het midden, wat al gauw resulteerde in de eerste set winst voor Orion. Met 15-25 was de toon gezet.

In de tweede set begon Reflex beter, maar de Kampenaren lieten de tegenstander weer terug komen. Vooral in de pass lieten de mannen van Kampen veel liggen. Door de gebroeders Vahl halverwege de set in te brengen probeerde coach Edward Kamphuis er nog wat aan te doen, maar dat mocht niet baten. Orion speelde een sneller spelletje en had daarmee de overhand. Met duidelijke cijfers wonnen de gasten de tweede set, 12-25.

Ook in de derde set veranderde er niets. Orion was op alle fronten de betere. Al snel moest Reflex een time-out aanvragen bij een stand van 0-5. Maar ook na deze kleine 'vergadering' was de tegenstander te sterk. Met een goed blok tegenover zich konden de lange mannen van Kampen niet scoren. Orion-speler Niels Koomen kon zich zelfs nog even een lolletje met het Reflex-publiek veroorloven.

Door de hoge servicedruk van Orion en bij een stand van 9-20 wist iedereen dat de wedstrijd gespeeld was. Reflex scoorde nog wel wat punten, maar de set eindigde met 14-25 en daarmee was ook de wedstrijd gedaan. "Ik vind dit het beste team van de competitie", zei coach Edward Kamphuis na de wedstrijd. "Voor eigen publiek probeer je wel wat tegenstand te bieden, maar deze ploeg is gewoon twee maatjes te groot. Verliezen doet altijd pijn. Maar van zo'n tegenstander kan je alleen maar leren en van deze ervaring word je een beter sportmens."