SDV Barneveld maatje te groot voor Go-Ahead Kampen

BARNEVELD - Met Arjan ten Hove en Dick Stam op de bank had Go-Ahead Kampen zaterdag geen schijn van kans tegen SDV Barneveld. De titelkandidaat in de eerste klasse D was met 4-1 te sterk.

Go-Ahead hield tot de 26e minuut stand. Toen scoorde SDV Barneveld uit een corner. Daarvoor creerde SDV Barneveld twee goede kansen en schoot Nick Bakker namens Go-Ahead voorlangs.

Na de openingstreffer was het drie minuten later weer raak voor de thuisploeg. Daar bleef het niet bij. SDV Barneveld liep uit naar 3-0. Vlak voor rust deed Go-Ahead wat terug. Na een verre uittrap van Kees Kostwinder verraste Kevin Smit de twijfelende keeper met een lob.

In de tweede helft ging Go-Ahead op jacht naar meer, maar binnen vijf minuten werd de Kamper hoop door SDV Barneveld de grond ingeboord. De thuisploeg kwam op 4-1 en hierna was er sprake van een kansloze missie voor Go-Ahead. SDV Barneveld liet daarna de teugels wat vieren en Go-Ahead creerde alleen in de slotfase wat kansen. Het bleef bij 4-1.

Ondanks de nederlaag was Ten Hove toch wel  tevreden. "In de vorm waarin we steken was SDV Barneveld een maatje te groot. Je moet top zijn om het deze ploeg moeilijk te maken. Ik denk dat ik vandaag naar de toekomstige kampioen heb gekeken", aldus Ten Hove.