Nieuwe huisstijl gemeente Kampen duikt vanaf nu op

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN - Via de media hebben de inwoners van Kampen al een voorproefje van de nieuwe huisstijl van de gemeente kunnen krijgen, maar sinds dinsdag kan het nieuwe logo ook op andere plekken gezien worden.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het Huisstijl Handboek Kampen vastgesteld en vanaf dat moment wordt de nieuwe huisstijl langzaam ingevoerd. De nieuwe huisstijl leidde tot verhitte discussies. De stijl zou niet bij Kampen passen en afscheid van het gemeentewapen in het logo wilden vele inwoners, en met hen leden van de gemeenteraad, niet nemen. Uiteindelijk werd een tussenoplossing gevonden: een vernieuwde huisstijl, maar met het wapen van Kampen er in verwerkt. "Het nieuwe ontwerp straalt de ambitie en het imago van de gemeente uit en tegelijk de oude historie van onze stad", zei burgemeester Bort Koelewijn in februari enthousiast.

Deze nieuwe huisstijl kan vanaf nu op de uitingen van de gemeente verschijnen. Zo kan het zijn dat binnenkort ineens een auto van de gemeente met het nieuwe logo erop voorbij komt rijden. "We voeren de nieuwe stijl gefaseerd in", aldus Koelewijn. "Er is wel eens gesuggereerd dat we met de nieuwe huisstijl geld over de balk smijten, maar dat doen we juist niet. We voeren de huisstijl pas in op objecten met de oude huisstijl, als deze aan vervanging toe zijn." Volgens de gemeente komen er hierdoor feitelijk bij de invoering van de nieuwe huisstijl geen extra kosten kijken. Wel betekent het dat de organisatie moet accepteren dat de gemeente zich een bepaalde periode presenteert met twee verschillende stijlen.


Het college hoopt op 12 mei wel de website van de gemeente volledig in de nieuwe huisstijl gereed te hebben. Op deze dag wordt op het gemeentehuis de dag van de dienstverlening gehouden. De gemeente nodigt dan inwoners van de gemeente uit om te komen praten over de diensten die de gemeente haar inwoners kan leveren. "Dit is een mooie gelegenheid om de burgers langzaam vertrouwd te maken met de nieuwe huisstijl", aldus Koelewijn.


(door Nick de Vries)