Mannen stelen geldpot van Kampenaar

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

KAMPEN/IJSSELMUIDEN (JPZ) - Het Openbaar Ministerie heeft dinsdag geist dat de 32-jarige J.S. uit IJsselmuiden voor de duur van twee jaar naar een kliniek voor veelplegers gaat. Tegen zijn even oude kompaan, J.M. uit Kampen, eiste ze een gevangenisstraf van 42 dagen, conform zijn voorarrest.


 


De twee bezochten op 16 februari een gezamenlijke kennis in zijn woning in Kampen, omdat S. 'nog wat uit had te praten met de bewoner'. S. zou de man direct een duw hebben gegeven, nadat die de deur had open gedaan. Terwijl M. in de gang was blijven wachten, zou S. de bewoner in de huiskamer bont en blauw hebben geslagen. Het slachtoffer zag echter kans om de benen te nemen en vluchtte op zijn sokken een kroeg in Kampen binnen. S. en M. zouden daarop uit de woning een pot met kleingeld hebben meegenomen.


 


De officier van justitie achtte M. niet schuldig aan de mishandeling. "U heeft niet ingegrepen en dat is verwerpelijk, maar ik kan u er niet voor verantwoordelijk houden.'' Ze zag, aan de hand van getuigenverklaringen, wel genoeg bewijs dat hij samen met S. de pot met geld heeft gestolen uit de woning. "Ik heb maar weinig meegekregen van alles'', beweerde M. echter en over de pot met geld waste hij zijn handen in onschuld. S. wilde helemaal niets zeggen over dit voorval. Hij beriep zicht tijdens de zitting voor het merendeel op zijn zwijgrecht.


 


Naast de mishandeling en de diefstal in de woning, wordt S. ook verweten dat hij in augustus van het vorig jaar op straat iemand had mishandeld, dat hij een paar maanden later een fiets had gestolen en dat hij februari van dit jaar zijn nichtje bestal van haar portemonnee. Over dit laatste wilde de verdachte alleen kwijt: "Hiervoor zeg ik sorry.''  Over de diefstal van de fiets zei hij: "Die had ik gevonden in de bosjes. Ik heb die niet gestolen.''


 


Uitspraak 12 juli.