Knip in Bregittenstraat

Partnerbijdrages

KAMPEN - Wie vanaf de Ebbingestraat naar De Stadsbrug wil rijden kan dit binnenkort als het aan het college van burgemeester en wethouders ligt niet meer doen door even snel de Plantsoenstraat door te steken. De gemeente ziet deze kortere route als ongewenst sluipverkeer en plaatst een afsluiting ter hoogte van de Bregittenstraat 5 om afsnijden te voorkomen. Wie de Stadsbrug vanaf de Ebbingestraat wil bereiken moet dit doen via de Engelenbergstraat.

De maatregel is volgens verkeerswethouder Pieter Treep tot stand gekomen in 'goed overleg' met de bewoners. Zij konden kiezen uit drie locaties waar de knip geplaatst kon worden. De gekozen optie had het meeste draagvlak.


Tegen de maatregel kunnen vanaf 20 juli nog zes weken zienswijzen en bezwaren worden ingediend, maar wethouder Treep verwacht dat dit niet gebeurt. "De bewoners staan achter deze oplossing".


Treep: "Dit besluit is een uitwerking die past in het Verkeers Circulatie Plan en de door de raad vastgestelde verkeersroutes, waarmee een volgende stap gezet wordt in de richting van een autoluwe binnenstad".